Vacature administratief ondersteuner (70%)

Het Residentie Orkest, één van de meest innovatieve orkesten in Nederland, bewijst meer dan ooit dat symfonische muziek ook in de 21e eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis is. Het orkest geeft sinds zomer 2015 concerten in het Zuiderstrandtheater en zal vanaf 2021 in het nieuwe onderwijs en cultuurcomplex in het hart van Den Haag gehuisvest zijn. Naast de symfonische canon voert het orkest ook regelmatig cross-over programma’s uit in het Paard; deze concerten trekken vooral studenten en young professionals. Het orkest treedt op in omliggende gemeenten als Leiden en is veelvuldig te horen op diverse grote podia in binnen- en buitenland. De vaste dirigenten zijn Jan Willem de Vriend (tot zomer 2019) en Nicholas Collon, die vanaf zomer 2018 chef-dirigent en artistiek adviseur is. Vanaf zomer 2019 is Richard Egarr als eerste gast-dirigent aan het orkest verbonden.

Het Residentie Orkest is nadrukkelijk in de stad Den Haag aanwezig met openluchtconcerten en educatieve projecten op talloze scholen. Het orkest is steevast betrokken bij belangrijke gebeurtenissen zoals de jaarlijkse Troonrede. Ook viert het orkest samen met de bewoners van (groot) Den Haag de feestdagen met kerst-, nieuwjaars-, Koningsdag- en Prinsjesdagconcerten. Belangrijk zijn de samenwerkingen met Haagse en nationale partners als het Nationaal Theater, Festival Classique, Paard, De Nederlandse Opera, Nederlandse Opera Academie en de Zaterdagmatinee.

Speerpunt in de ambities van het Residentie Orkest is het educatieve beleid. Jaarlijks participeren meer dan 40.000 scholieren in educatieve projecten waarmee het Residentie Orkest dé aanjager van muziekeducatie is in Den Haag. Het orkest heeft daartoe een educatie- en outreach-programma ontwikkeld voor alle leeftijden, waarmee het Residentie Orkest bijdraagt aan de sociale cohesie in Den Haag.

Wegens toename van activiteiten heeft het Residentie Orkest voor de teams Educatie en Artistieke Zaken per direct een vacature voor een

Administratief ondersteuner (70%)

De functie

Als administratief ondersteuner werk je gemiddeld 20 uur per week voor het team Educatie en zo’n 8 uur per week voor Artistieke Zaken. Voor Educatie bestaan je werkzaamheden uit het invoeren en bijhouden van gegevens in diverse systemen, het administratief beheren van instrumenten en het onderhouden van de communicatie met de leerorkesten: The Residents.

De werkzaamheden voor Artistieke Zaken bestaan voornamelijk uit het vastleggen van afspraken in contracten met dirigenten en solisten. Dit zijn zowel Nederlandstalige als Engelstalige contracten.

Functie eisen

De aard van deze functie vraagt om iemand die gewend is om met verschillende geautomatiseerde systemen te werken en die uitblinkt in nauwkeurigheid in het verwerken van gegevens. Jouw Nederlands is perfect en je hebt ruime ervaring met zakelijk Engels. Je hebt aantoonbare affiniteit met klassieke muziek; een muzikale achtergrond en ervaring met OPAS is een pré.

Wat bieden wij?

Bij het Residentie Orkest word je onderdeel van een bevlogen team dat er keihard aan werkt om iedereen, jong en oud, arm en rijk te laten ervaren wat muziek en samen musiceren betekent en hoe muziek door topmusici inspireert. Je salaris bedraagt maximaal € 2.729,- bruto per maand bij een 40-urige werkweek. Daarnaast krijg je (bij een fulltime dienstverband) 24 ADV- en 23 vakantiedagen. Het Residentie Orkest kent een forensenvergoeding op basis van openbaar vervoer. Je krijgt eerst een contract voor een jaar waarna mogelijk een vast dienstverband kan volgen. Bij benoeming vragen we om een Verklaring omtrent Gedrag (VOG).

Solliciteren en overige informatie

Graag ontvangen we uiterlijk 14 januari 2019 je sollicitatie in de vorm van een motivatiebrief en CV. Je kunt je sollicitatie richten aan Sana van Iddekinge, Hoofd P&O en mailen naar vacatures@residentieorkest.nl. Op dinsdagochtend 22 en woensdagmiddag 23 januari staat de eerste gespreksronde gepland.

Voor meer informatie over de functie en de procedure kun je contact opnemen met Sana van Iddekinge, sana.van.iddekinge@residentieorkest.nl of (070) 880 0299.