Verdi in Scheveningen

Een avond vol opera is niet compleet zonder Verdi. De beroemdste componist van Italië schreef zulke succesopera’s als Aida, Rigoletto en La Traviata dat zijn naam op ons operafeest op 14 september 2018 niet mag ontbreken.

Verdi was al wat ouder toen hij na een concert in Keulen bedacht enkele dagen in Nederland door te brengen. Hij had een en ander over ‘Olanda’ gehoord en gelezen en wilde ons land nu wel met eigen ogen zien. Maar de reis die hij in 1877 maakte, was geen groot succes. Verdi vond ons land ‘triest en saai, zowel op het platteland als in de stad.’ Wel waren er volgens hem fraaie schilderijen, zoals die van Rembrandt. En er was veel water, heel veel water.

Dat ons land onder de zeespiegel lag, vond hij maar beangstigend. ‘In Scheveningen krijg je de schrik van je leven. Als je tegen de dijk opklautert, zie je aan de ene kant de eindeloze, trieste Noordzee waarvan het water (dat zie je met het blote oog) zelfs bij eb nog hoger staat dan het land aan de andere kant. Je hebt er moed voor nodig om hier ’s avonds naar bed te gaan!’

A NIGHT AT THE OPERA

De bekendste aria’s en duetten van Verdi, Puccini en Donizetti vol passie, liefde en sentiment. Een heerlijk operafeest in het Zuiderstrandtheater, daar moet je bij zijn.

Bestel kaarten
GA TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT