Muziekreis naar Keulen

26 - 28 mei 2018

Op reis met vrienden

Het Residentie Orkest speelt op 27 mei 2018 in Leverkusen, Duitsland. De Vrienden zijn erbij. U ook? Voor veel Vrienden én musici een langgekoesterde wens: op reis met het Residentie Orkest. In samenwerking met Hannick Reizen organiseert de Vereniging Vrienden van het Residentie Orkest dit seizoen een driedaagse reis naar Keulen. Een weekend vol cultuur, muziek en Duitse gastronomie, met als hoogtepunt het concert van het Residentie Orkest onder leiding van Nicholas Collon in Leverkusen.

Arrangementsprijzen:

Voor Vrienden: € 699,- per persoon
Voor niet-Vrienden: € 799,- per persoon
Toeslag voor een 1-persoonskamer € 185,-

U verlaat onze website en gaat verder op de website van reisorganisatie Hannick.

Over Keulen

Al in de Middeleeuwen was Keulen een belangrijke (hanze)stad voor miljoenen handelaars, pelgrims en toeristen. Tegenwoordig is deze Duitse stad dat nog steeds. Keulen ademt kunst en cultuur. Vanuit het station wordt u direct geconfronteerd met de prachtige, reusachtige Dom, de grootste kathedraal van Europa. Maar ook de tientallen andere kerken en musea zijn het bezoeken waard. En Keulen is méér. Neemt u eens een kijkje in het Rheinpark en laat de stad vanaf de rivier Verer op u inwerken. Bezoek de terrasjes en de winkels langs de Alter Markt. Met haar musea, winkelstraten, architectuur, galeries, oude dierentuin, restaurants en cafés is Keulen een bijzonder leuke stad. Een internationale stad met allure!

Programma

Dag 1: Aankomst in Keulen

Rond 9 uur ’s ochtends vertrekt u vanuit den Haag per Royal Class touringcar richting Keulen. Achter het stuur zit Roger Regter, niet alleen solocellist van uw orkest, maar ook gediplomeerd touringcarchauffeur. Rond het middaguur maakt u een stop in Düsseldorf waar u vrije tijd heeft om te lunchen en een wandelingetje te maken door het historische centrum. Vervolgens reist u verder naar het hotel in Keulen waar u aan het begin van de avond aankomt. Voorafgaand aan het gemeenschappelijke diner verzorgt reisleider Wouter Schmidt een muziekintroductie op het concert van het Residentie Orkest van de volgende avond.

Dag 2: Het Residentie Orkest in Leverkusen

Vandaag maakt u met een lokale gids een wandeling door het historische centrum van Keulen. U komt daarbij langs het best bewaarde Romeinse Monument van Keulen, de Römerturm en vervolgens langs de Romeinse stadsmuur. Voorts wandelt u langs het Dionysos-mozaïek, de Romaanse St. Martin kerk, Alter Markt (het hart van de stad), raadhuis en raadstoren, het Wallraf-Richartz-Museum en de oudste parfumfabriek ter wereld, Farina. De tour eindigt bij de Dom, de grootste gotische kathedraal van Duitsland en werelderfgoed van UNESCO. Optioneel kunt u er voor kiezen om na de stadswandelingen een van de musea in Keulen te bezoeken onder leiding van een gids. Aan het einde van de middag volgt een gezamenlijke maaltijd (late lunch/vroeg diner) op een fraaie locatie. Vervolgens wordt u per touringcar naar Leverkusen gebracht voor het concert van het Residentie Orkest. Aansluitend vindt een Meet & Greet met Nicholas Collon plaats. Na afloop reist u comfortabel met de touringcar terug naar het hotel.

Dag 3: Terug naar huis

In de loop van de ochtend checkt u uit bij het hotel en vertrekt u richting Den Haag. Onderweg wordt een stop gemaakt voor een gezellige afscheidslunch. Aan het einde van de middag/begin van de avond bent u terug in Den Haag. Programma wijzigingen onder voorbehoud.

Inbegrepen in de kosten:

• Verblijf (2 overnachtingen) in het Maritim Hotel Keulen (4 sterren), inclusief ontbijtbuffet
• 1x diner en 2x lunch inclusief een drankje
• Vervoer per comfortabele touringcar, met chauffeur Roger Regter
• Stadstour door het historische centrum van Keulen o.l.v. een lokale gids
• Goede zitplaatsen voor het concert van het Residentie Orkest in Leverkusen
• Meet & Greet met Nicholas Collon
• Begeleiding tijdens de reis van deskundige Hannick-reisleider Wouter Schmidt
• Uitgebreid informatiepakket bij uw reisbescheiden

Bijkomende kosten: €2,50 Calamiteitenfonds per boeking. Indien gewenst kunt u voor deze reis ook een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten via Hannick Reizen.

Heeft u vragen over deze reis? Neem contact op met 070 8800 235 of vrienden@residentieorkest.nl