Week van de Coöperatie: week van Cultuur brengt ruim € 10.000,- op voor leerorkest The Residents

Sinds jaar en dag ondersteunt Rabobank Regio Den Haag de culturele sector en ook is zij partner van verschillende culturele partijen in de regio. Kunst en cultuur; een mooi thema om de week van de Coöperatie hiermee invulling te geven. Afgelopen oktober organiseerde de bank dan ook de week van Cultuur, speciaal voor haar leden. In totaal hebben ruim 1.400 leden gebruikgemaakt van het theateraanbod. De theaters die meededen waren Theater Diligentia, Stadstheater Zoetermeer, De Rijswijkse Schouwburg, Het Zuiderstrandtheater en Kasteel de Wittenburg.

Om lege stoelen tegen te gaan, werd een symbolische bijdrage van € 2,50 per persoon gevraagd. Deze opbrengst zou ten goede komen aan een cultureel project in de Haagse regio. Met deze ledenaanbieding van de Rabobank is totaal € 3.500,- opgehaald. Rabobank gelooft in ‘kansen voor iedereen’, ook voor kinderen die niet vanzelfsprekend muziekles kunnen volgen. Daarom vult de bank het bedrag aan tot € 10.000,- voor ‘The Residents’.

‘The Residents’ is een educatieproject waar basisschoolleerlingen de kans krijgen om zich drie jaar lang muzikaal op een symfonisch instrument te ontwikkelen. Tijdens het Nieuwjaarsconcert van het Residentie Orkest op 10 januari 2020 is de cheque feestelijk overhandigd door directievoorzitter Renata Brabander van de Rabobank aan oud-Resident en nu lid van het Stadsorkest Efe Fergane en Algemeen Directeur Sven Arne Tepl.

GA TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT