Wouter Vossen eerste concertmeester van het Residentie Orkest

Per 1 januari 2018 wordt Wouter Vossen benoemd tot eerste concertmeester van het Residentie Orkest in Den Haag. Momenteel is hij concertmeester bij het Antwerp Symphony Orchestra. Vossen, die samen met Lucian-Leonard Raiciof het duo concertmeesters van het Residentie Orkest gaat vormen, debuteert vrijdag 15 december a.s. tijdens het Dvořák Gala.

Sven Arne Tepl, artistiek directeur van het Residentie Orkest: “Wouter Vossen is een van de meest ervaren Nederlandse concertmeesters. We zijn dan ook zeer verheugd dat hij het Residentie Orkest komt versterken. Wouter speelde als gast bij vele gezelschappen, onder meer het Radio Filharmonisch Orkest, Orchestre Philharmonique de Radio France en ons eigen Residentie Orkest. Internationaal is Wouter actief als kamermusicus en solist. Tevens is hij violist van het beroemde Storioni Trio dat in Eindhoven jaarlijks het internationale Storioni Festival organiseert. Zijn stijlvolle, elegante spel en zijn geboren leiderschap passen perfect bij het artistieke profiel van het Residentie Orkest, een orkest dat op het hoogste niveau een breed repertoire stijlbewust en vanuit de historische context uitvoert.”

Wouter Vossen: “Met veel plezier heb ik de uitnodiging van het Residentie Orkest geaccepteerd. Het is een orkest met een enorme reputatie en historie. Niet voor niets was Herman Krebbers, mijn leraar en mentor, er vele jaren concertmeester. Om nu in zijn voetsporen te treden maakt het voor mij persoonlijk extra bijzonder. In het Residentie Orkest voel ik enorm veel positieve energie en ik ben onder de indruk van de artistieke visie voor de toekomst. Bovendien is het een geweldige groep musici. Ik verheug me zeer op de mooie concerten die we gaan spelen.”

Wouter Vossen

Wouter Vossen, geboren in een familie met een brede muzikale traditie, studeerde bij onder anderen Herman Krebbers in Amsterdam en Chaim Taub in Tel Aviv. Als leerling van Krebbers studeerde hij met onderscheiding af aan het Conservatorium van Amsterdam.

Met een veelzijdige carrière als solist, kamermusicus en concertmeester treedt Vossen over de hele wereld op. Als solist werkte hij samen met dirigenten zoals Jaap van Zweden, Edo de Waart, en Philippe Herreweghe. Ook als violist van het Storioni Trio maakt hij internationaal furore. Het trio nam inmiddels vele, internationaal erkende cd’s op met meesterwerken van Beethoven, Brahms, Schubert en Dvořák.

Vossen bespeelt een zeldzame viool uit 1794 van de Cremonese vioolbouwer Laorentius Storioni met een vioolstok uit 1845 van de befaamde Franse stokkenmaker Dominique Peccatte. Ze zijn hem voor het leven in bruikleen gegeven door de Stichting Elise Mathilde Fonds.

Residentie Orkest

Het Residentie Orkest biedt topkwaliteit met een avontuurlijk profiel en een dynamisch elan. Het orkest wil zo veel mogelijk mensen in contact brengen met bijzondere muziek en hen laten genieten, verrassen en inspireren. Het Residentie Orkest behoort tot de grote, gerenommeerde symfonieorkesten van Nederland, is gevestigd in Den Haag maar is ook regelmatig te horen op andere grote podia in binnen- en buitenland.

GA TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT