Corporate Partners

Het Residentie Orkest is een van de toporkesten van Nederland, passend bij een stad met de omvang en uitstraling van Den Haag. Al meer dan 115 jaar drijft de liefde voor symfonische muziek ons om iedereen in de stad te bereiken en inspireren met de mooiste muziek. Daarnaast spelen wij ook regelmatig op gerenommeerde podia elders in het land zoals bijvoorbeeld De Nationale Opera en het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam en TivoliVredenburg in Utrecht.

Dankzij de bijdrage van en samenwerking met onze corporate partners kunnen wij onze symfonische, educatieve en maatschappelijke ambities verwezenlijken.

Symfonisch
Wij bieden een muzikale belevenis van topkwaliteit met een avontuurlijk en dynamisch karakter. De muziek van het Residentie Orkest daagt uit, verrast en laat u genieten. Als symfonische partner draagt u bij aan de hoofdtaak van het orkest – prachtige concerten met de beste dirigenten en solisten voor iedereen in Den Haag en omgeving.

Educatie
Jaarlijks participeren meer dan 40.000 kinderen, jongeren, volwassenen en amateurmusici in educatieve projecten, waarmee het Residentie Orkest dé aanjager is van muziekeducatie in Den Haag. Eén zo’n project is The Residents; de orkesten waarin kinderen uit zogenaamde krachtwijken de kans krijgen actief met muziek aan de slag te gaan. Het Residentie Orkest wil graag nog meer kinderen bereiken met muziek. Onze ambitie is om het project the Residents uit te breiden van negen naar dertig scholen. Als educatie partner kunt u dit met ons mogelijk maken.

SYMPHONY 2030
Met SYMPHONY 2030 ontplooien we muzikale, maatschappelijke activiteiten in Haagse wijken rondom thema’s als inclusie, welzijn, onderwijs en een leefbare, duurzame stad. SYMPHONY 2030 is gebaseerd op de mondiale agenda van de Verenigde Natie om door middel van zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen de wereld tot een betere plek te maken in 2030. Met tientallen Haagse partners en muziek als drijvende kracht betrekt het orkest steeds meer mensen die zich inzetten voor verbetering van de stad. Als maatschappelijke partner maakt u samen met ons Den Haag nog mooier.

Talentontwikkeling
Het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium Den Haag investeren samen in de kweekvijver van talent en in de carrière van orkestleden. Een mooi voorbeeld van deze samenwerking is onze One Minute Symphony. Hierin krijgen compositiestudenten de kans een stuk te componeren dat tijdens een regulier programma op de vrijdagavond wordt opgevoerd! Als talent partner draagt u bij aan deze projecten en biedt u de toekomstige generatie musici carrièreperspectief en werkt u met ons aan de toekomst van het professionele symfonieorkest.

Uw voordelen
Het cultureel partnerschap met het Residentie Orkest geeft u diverse mogelijkheden om de betrokkenheid van kunst en cultuur voor het voetlicht te brengen. Daarnaast geven wij uw bedrijf de mogelijkheid om van verschillende marketingprivileges gebruik te maken. U kunt denken aan grote zichtbaarheid onder publiek, donateurs en partnerbedrijven, contentmarketing en unieke relatie-evenementen voor uw bedrijf. Wij geven graag samen met u hier invulling aan.

Contact

Heeft u vragen over de Corporate Partners? Neem contact op met Inge Kluin. Zij helpt u graag verder.

Inge Kluin
Development & Relations
inge.kluin@residentieorkest.nl
070-8800218